Mitsubishi e-Evolution leeft verder als Engelberg Tourer

634

Mitsubishi, het merk dat de laatste jaren meer bewierookt wordt om zijn concept cars dan om zijn seriemodellen, laat weten dat het alweer een nieuw studiemodel klaarstoomt voor het Salon van Genève: de Engelberg Tourer.

Een donkere teaserafbeelding van een (allicht elektrische) SUV met verstralers op het dak, digitale cameraspiegels en een blauwe blos op de wangen, dat is waar we het voorlopig mee moeten stellen. Volgens Mitsubishi zal de van (naar een Zwitserse wintersportbestemming vernoemde) Engelberg Tourer nieuwe aandrijftechnologieën introduceren, maar geldt hij tegelijkertijd ook als een visuele vingeroefening voor het ontwerp van Mitsubishi’s toekomstige SUV-generatie. Zowel op technisch als esthetisch vlak borduurt de Japanse SUV dus wellicht voort op de in 2017 gepresenteerde e-Evolution, een SUV-coupé met drie elektromotoren en geavanceerde AI-technologie.

Toekomstige ASX?

Rest nog de vraag waar deze nieuwe concept car ons naartoe zou moeten leiden. Een opvolger voor de stilaan verouderde ASX is zeker een optie, al zou het ook om een volledig nieuw model binnen het Mitsubishi-gamma kunnen gaan, al dan niet gebaseerd op de pas vernieuwde L200. Beide pistes lijken alleszins te passen binnen de toekomstige SUV-strategie die we jullie eerder al uit de doeken deden.