Waar sommige wagens al een salon op wielen zijn, hebben de jongens van Lexani een heel appartementsgebouw op een Cadillac Escalade neergepoot. Overdaad voor ons Europeanen, geweldig voor de gemiddelde Amerikaan, omdat Bigger nu eenmaal Better is.

En groter is het bouwwerk van Lexani weldegelijk. Deze Escalade is 76 cm langer dan de standaardversie. Daardoor passen er vier luxueuze zetels in de SUV, elk voorzien van hun eigen iPad. Zitten doe je onder een sterrenhemel die veel Rolls Royce-rijders jaloers zou maken, en voorts zorgt de gigantische 4K TV dat de rit nooit saai wordt. Om die TV in de wagen te krijgen, moest Lexani het dak trouwens verhogen …

Voorts heeft de Lexani Motorcars 30” Extended Cadillac Escalade Viceroy Edition, zoals de wagen officieel heet, ook een Playstation 4 aan boord, zodat je nog wat kan gamen terwijl je chauffeur naar een geschikte parkeerplek zoekt (een hele opdracht, lijkt ons). Optioneel installeert de Amerikaanse tuner ook een champagnebar.

Bepantsering

Al dat uiterlijk vertoon kan natuurlijk voor de nodige afgunst en jaloezie zorgen, al heeft Lexani ook daar aan gedacht. De Escalade is immers bepantserd tot niveau B7. Veel zegt dat ons alvast niet, maar als we de Amerikanen mogen geloven is dat het hoogste niveau van bescherming.