Dit jaar was de Jaguar F-Type Chequered Flag een van de zes wereldpremières op het Autosalon van Brussel. En dat moet ongetwijfeld naar meer hebben gesmaakt aan de overkant van het kanaal. Binnenkort hijsen de XF en XF Sportbrake immers ook de dambordvlag.

Even ter herhaling: de Chequered Flag viert de zeventigjarige racestamboom van het Britse merk. In 1948 schroefde Jaguar immers zijn eerste XK 120 in elkaar. En die magie willen de Britten nu naar hun grote berline en break vertalen.

Net zoals bij de F-Type blijven de XF en XF Sportbrake Chequered Flag mechanisch ongewijzigd. Wat je wel krijgt, is een reeks extra badges, het Black Pack, dorpels in carrosseriekleur, een kleine achterspoiler en 18 duimsvelgen in Gloss Black Finish. Ook binnenin krijg je die badges die verwijzen naar de racestamboom en bovendien komen opties als Navigation Pro en Keyless Entry standaard in deze Jag.

Beschikbaar op bijna alle versies

Je moet trouwens geen XF met V6-motor kopen om van het Chequered Flag pack te genieten, de hieronder volgende versies zijn voldoende. Neem wel akte van het feit deze versie enkel beschikbaar is in de kleuren Yulong White, Santorini Black en Eiger Grey.

Benzine:

  • 250 pk Ingenium 2.0 viercilinder
  • 300 pk Ingenium 2.0 viercilinder

Diesel:

  • 180 pk PS Ingenium 2.0 viercilinder
  • 240 pk Ingenium 2.0 viercilinder
  • 300 pk 3.0 V6 twin turbocharged