De buggy’s, gebaseerd op de mechaniek van de Kever, die in de jaren ’70 rondreden zijn haast even onlosmakelijk verbonden met Volkswagen als de Golf en de Kever zelf natuurlijk. En binnenkort stelt de Duitse constructeur een moderne interpretatie van de buggy voor. Deze keer wordt echter niet de Kever als basis gebruikt, maar het MEB-platform, dat VW gebruikt voor elektrische wagens.

Deze buggy – voorlopig nog een concept – zal dus een elektromotor krijgen. Voorlopig geeft Volkswagen nog geen technische details vrij over de Dune Buggy Concept, de constructeur wil vooral de modulariteit van het MEB-platform in de kijker zetten, waar Volkswagen heel wat elektrische modellen uit de I.D. familie op hoopt neer te poten. De parallel met het verhaal van de Kever en de buggy is dan snel getrokken.

Momenteel houdt Volkswagen het nog bij enkele vage schetsen, de eerste keer dat de buggy zich echt aan de wereld zal tonen, is op het volgende Salon van Genève (7 tot 17 maart). Een productieversie is voorlopig nog niet gepland.