Fiat Tipo Sport: strak in het trainingspak

938

Op het Salon van Genève introduceert Fiat een nieuwe uitvoering van zijn compacte middenklasser, de Tipo. De Mirror, S-Design en Street-versies krijgen namelijk het gezelschap van een Sport, een benaming die weinig twijfel laat over de ambities van de Italiaanse C-segmenter. Hoewel…

Wie gehoopt had op een Italiaanse hot hatch met Abarth-techniek – een gerucht dat vorige week voor de zoveelste keer de kop opstak – zullen we helaas moeten teleurstellen. Voorlopig stelt Fiat zich tevreden met een uiterlijk opgesmukt Sport-derivaat op basis van de S-Design versie, aangevuld met zijschorten, een achterdiffusor en een subtiel dakspoilertje. Ook het interieur wordt een streep strakker getrokken, daar vinden we een door Fiat ‘Total Black’ gedoopt cockpitsfeertje met zwarte dakhemel en sportiviteit ademende inlegstukken.

Onder de kap zingt de Tipo daarentegen nog steeds zoals hij eerder al gebekt was, met de 1,4 liter-benzinemotoren van 95 of 120 pk, de 1,3 liter-MultiJet diesel van 95 pk en de 1,6 liter met 120 paarden. De prijzen voor de nieuwe Fiat Tipo Sport beginnen bij 22.690 euro.