Mazda komt met SUV-coupé naar Genève

954

De facelift van de CX-3 ligt nog te vers in het geheugen, en ook de CX-5 is nog niet meteen aan vervanging toe. Toch beloven de Japanners van Mazda ons een nieuwe SUV voor het komende Salon van Genève. Zitten we misschien naar de kont van een nieuwe CX-4 te kijken?

Vier jaar geleden stelde Mazda op datzelfde Salon van Genève namelijk al de Koeru voor, een studiemodel van een SUV-coupé dat niet veel later zou uitmonden in de (voorlopig enkel voor China bestemde) CX-4. De kans dat Mazda een Chinese auto naar onze contreien haalt, is natuurlijk zo goed als onbestaande, wij mikken eerder op een op de nieuwe 3 gebaseerde SUV-coupé met SkyActiv-X technologie.

Op esthetisch vlak lijkt de nieuwe SUV alvast veel gelijkenissen te vertonen met het Kodo-design van Mazda’s nieuwe middenklasser, de constructeur heeft inmiddels ook al bevestigd dat beide modellen op hetzelfde SkyActiv-platform zullen komen te staan. Waardoor we deze Mazda wellicht eerder in het rijtje van de Ford Focus Active en de toekomstige Renault Arkana mogen onderbrengen dan in het zog van SUV-coupés genre BMW X4. Tenzij een volgende (en hopelijk wat minder donkere) teaser ons alweer iets anders probeert diets te maken…