Krijgt ook Hasselt weldra een lage-emissiezone?

2196

De nieuwe Hasseltse coalitie, geleid door N-VA-politicus Steven Vandeput, heeft zopas haar 580 punten tellende bestuursakkoord uit de doeken gedaan. Naast de heraanleg van het Kolonel Dusartplein en de zogeheten Groene Boulevard willen de Limburgers ook snel werk maken van een lage-emissiezone, die oude (diesel-)voertuigen uit het stadscentrum moet weren.

Na Antwerpen en Brussel (en voor Gent, Mechelen en Willebroek) lijken ook de kleinere provinciesteden overstag te gaan voor een zogeheten LEZ of lage-emissiezone om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Ook in Hasselt, waar de pas gevormde coalitie tussen N-VA, Rood-Groen en Open VLD zopas haar gezamenlijke bestuursakkoord heeft toegelicht, figureert een autoluw stadscentrum met LEZ-zone op de lijst van 580 (!) actiepunten.

Volgens kersvers burgemeester Vandeput is zo’n lage-emissiezone niet alleen nodig om de verkeersleefbaarheid in het stadscentrum te vergroten, ze kadert ook binnen het groene en emissieneutrale imago dat de stad wil uitdragen. “Hasselt moet zich de komende jaren opnieuw opwerpen als de ‘gidsstad’ van deze regio. Eentje waar vernieuwde en verrassende zaken gerealiseerd worden”, aldus nog de burgemeester.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]