Lange naam, korte lont: Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

1050

Nog één keer zot doen voor Europa de deur dichtsmijt, dat is wat ze bij Land Rover gedacht moeten hebben toen ze deze SVAutobiography Dynamic Edition uit hun hoge hoed toverden. We hebben we het niet zozeer over de wat ongelukkige naamgeving, wel over de briesende V8 met supercharger onder de motorkap.

De SVO-divisie binnen Jaguar-Land Rover houdt er een brede waaier aan ontelbare projecten op na, toch is er één constante die als een rode draad doorheen hun bezigheden loopt: de 5 liter-V8 met supercharger. Na de F-Pace SVR is het nu aan de Velar om in het krachthonk te passeren, met deze 550 pk sterke SVAutobiography Dynamic Edition als resultaat. In vergelijking met de huidige topversie, die het met een ‘bescheiden’ 3 liter-V6 van 380 pk moet stellen, krijgt de SVAutoBiography een scherpere afstelling van zowel de stuurinrichting als de ophanging mee, terwijl ook de achttrapsautomaat voortaan wat behendiger door zijn verzetten knalt. Snel is hij zeker, met een spurt van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden en een beloofde topsnelheid van 274 km/u. Toch liggen zijn prioriteiten elders.

Dankzij de toevoeging van actieve kleppen moet deze viervoudige einddemper garant staan voor een indrukwekkend uitlaatconcerto.

Luxepaard

Waarom Land Rover de radicale SVR-badge liever achterwege laat? Heel simpel: deze Velar wil in de eerste plaats een luxepaard zijn. Dat merk je onder meer aan de verfijnde afwerking van het interieur, met geperforeerd Windsor-leder, dubbele stiksels en in 20 richtingen verstelbare (massage-)zetels. Ook het Touch Pro Duo-infotainmentsysteem is uiteraard van de partij om de inzittenden op hun connectiviteitswenken te bedienen.

Geïnteresseerd? Dat willen we best begrijpen. Weet wel dat je met een normverbruik van 17 liter wellicht een graag geziene gast zult worden bij je plaatselijke pomphouder, los van het feit dat deze Velar SVAutoBiography je minstens 110.750 euro achteruitzet. Waarmee meteen ook duidelijk wordt dat Land Rover met deze Velar alsnog in de vijver van de afgeblazen SV Coupé wil gaan vissen…

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]