Zeldzame Alfa Romeo Giulietta SZ na 25 jaar teruggevonden in Turijnse kelder

1463

In Antwerpen weten ze sinds zondag dat de snelste weg naar rijkdom ondergronds loopt, maar ook op (en vooral onder) Turijnse bodem valt blijkbaar nog heel wat geld te rapen. Onlangs nog werd deze zeldzame en volledig originele Alfa Romeo Giulietta SZ ‘bevrijd’ uit een Turijnse kelder, waar hij meer dan 25 jaar onder de radar was gebleven.

Het verhaal van de in het prachtige ‘Blu Chiaro Metallizzato’ getooide Giulietta SZ begint eerder triest, met het overlijden van de Turijnse automonteur Osvaldo Avalle. Omdat de man geen rechtstreekse erfgenamen had, besliste de rechtbank dat zijn bezittingen geveild moesten worden. Bij het ontruimen van de kelder botsten arbeiders op de unieke Alfa Romeo uit 1962, die Avalle al midden jaren ‘90 uit circulatie had gehaald omdat het liftsysteem (waarmee de wagen uit de kelder gehaald werd) dienst weigerde. En wat doe je in zo’n situatie? Juist: wachten op Godot.

Zoals je kan zien op de foto’s van het lokale Tribunale di Torino, werd de wagen intussen met een kraan uit zijn benarde positie bevrijd. Omstaanders waren naar verluidt onder de indruk van de uitzonderlijke staat van de bolide, die intussen voor meer dan 560.000 euro (!) verkocht is aan een Italiaanse oldtimerhandelaar. De kans is echter groot dat het gerestaureerde exemplaar binnen enkele jaren een veelvoud van dat bedrag zal opbrengen…

Foto’s: Tribunale di Torino