Een 81-jarige Oostenrijker zou Bugatti de opdracht gegeven hebben de duurste nieuwe auto aller tijden te creëren. En ja, je kent hem.

Hij had 5 miljoen euro kunnen neertellen voor één van de 40 Divo’s, alleen zouden er dan nog 39 anderen met dezelfde auto rondrijden. Een idee om van te huiveren, zeker als je Ferdinand Piëch heet en eraan gewend bent geraakt dat geld zichzelf vanzelf vermenigvuldigt op je bankrekening. En dus heeft de voormalige Volkswagen-patron – zo gaat het gerucht althans – zichzelf getrakteerd op een unieke one-off, die op het komende Salon van Genève onthuld zou worden. Kostprijs: circa 16 miljoen euro, of nog een Divootje meer dan de 11,5 miljoen euro van de huidige recordhouder, de Rolls-Royce Sweptail.

Over de specificaties van de unieke Bugatti is voorlopig niets bekend, al ligt het voor de hand dat de monumentale 8 liter-W16 van 1.500 pk orkestmeester van dienst blijft. Wellicht moeten we de aanpassingen eerder in esthetische hoek gaan zoeken, al zal het ook ons ten zeerste benieuwen hoe ze daar in Molsheim een factuur van 16 miljoen euro kunnen rechtvaardigen…