Ford geeft jongeren gratis rijopleiding

932

Uit recente ongevallenstatistieken blijkt dat jonge bestuurders nog steeds een erg grote risicogroep vormen in ons verkeer. Om de rijvaardigheden van jongeren aan te scherpen, start de Belgische Ford-invoerder in april opnieuw met de ‘Driving Skills for Life’-trainingen. Volledig gratis, bovendien.

De hervorming van de rijopleiding mag volgens Ford dan wel een stap in de goede richting zijn, toch blijft volgens de autobouwer noodzakelijk om jonge bestuurders een aantal praktische tips & tricks bij te brengen die hun integratie in het verkeer kunnen bevorderen. Vanaf april organiseert de Belgische Ford-invoerder dan ook voor de zesde keer de Driving Skills for Life-trainingen, waarbij chauffeurs tussen 18 en 24 jaar gedurende een halve dag professioneel begeleid worden door de instructeurs van Ford Lommel. Daarbij krijgen ze te maken met situaties waarin de juiste reflexen van cruciaal belang zijn, zoals plotse uitwijkmanoeuvres of noodstops, maar worden ze ook geconfronteerd met de invloed van alcohol op het rijgedrag. Wat overigens niet betekent dat je een halve dag gratis breezertjes mag gaan drinken, maar dat terzijde.

De Driving Skills for Life-weekends worden georganiseerd op 27 en 28 april op de terreinen van Ford Lommel Proving Ground, en op 11 en 12 mei bij Brussels Kart in Groot-Bijgaarden. Inschrijven voor de gratis rijvaardigheidstraining doe je op www.drivingskillsforlife.be.