Aston Martin ‘Project 003’ neemt McLaren Speedtail in het vizier

822

In september vorig jaar kondigde Aston Martin al aan dat het werkt aan een derde hypercar, die in het gamma onder de Valkyrie en de Valkyrie AMR Pro zal komen te staan. Vandaag lost de Britse autobouwer ook een eerste teaser, die de contouren van de toekomstige McLaren Speedtail-concurrent al (een beetje) blootlegt.

Aston Martin schiet tegenwoordig op alles wat beweegt. Mercedes-AMG komt met een ONE? Aston Martin repliceert met een Valkyrie. Rolls-Royce waagt zich aan een Cullinan? Geen nood, binnenkort kan je bij Aston zelfs kiezen uit een DBX of – als het wat luxueuzer mag – een nieuwe Lagonda. En nu McLaren de F1 nieuw leven heeft ingeblazen met de nieuwe Speedtail, maken de collega’s uit Gaydon zich op om hun ‘Project 003’ in stelling te brengen, een dagelijks inzetbare hypercar met middenmotor en hybride ondersteuning.

Tegen (eind) 2021 moet de productieversie helemaal op punt staan, er zouden in totaal zo’n 500 exemplaren van worden gebouwd. Over de naam van het model is vooralsnog niets bekend, al zou het best kunnen dat Aston de verdwenen Vanquish opnieuw van onder het stof haalt…

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]