Er is ‘iets’ op til bij Alfa Romeo… maar wat?

1386

Alfa Romeo moet ons iets vertellen. Maar nu nog even niet.

Het gerucht vertrok eerder deze week vanuit Griekenland, waar een lokale site meende te weten dat Alfa Romeo in Genève met een compacte SUV voor de pinnen zou komen. Een piste die al even snel opnieuw de kop werd ingedrukt door de woordvoerder van de Italiaanse autobouwer, al voegde die er wel aan toe dat Alfa Romeo inderdaad een nieuw model laat debuteren op de Zwitserse autobeurs. De fantasieën van de miljoenen Alfisti sloegen meteen op hol, en ook op sociale media regent het dezer dagen speculaties, de ene al wat realistischer dan de andere. Gok je even mee?

  1. Een baby-Stelvio

Nemen we de road map van de Alfa Romeo er even bij (zie tabel onderaan), dan leren we inderdaad dat het merk zijn SUV-gamma wil stofferen met een compact model, dat onder de Stelvio zal komen te staan. In tegenstelling tot eerdere berichten die over een aangepast Giorgio-platform spraken, zou Alfa intussen zijn pijlen richten op het platform van de Jeep Renegade en Fiat 500X, met dus ook keuze uit zowel voor- als vierwielaandrijving.

  • Een nieuwe sportwagen

Op de lanceringsagenda van Alfa Romeo prijken de komende vier jaar maar liefst zeven modellen, wat betekent dat het gamma ook elders broodnodige versterking krijgt. Alfa heeft de uitbouw van het sportieve departement (terecht) tot één van zijn grootste prioriteiten gemaakt, met de terugkeer van de GTV – een vierzitscoupé die op de technische basis van de Giulia zou komen te staan – en de reïncarnatie van de bloedmooie 8C. De nieuwe ‘halo car’ van Alfa Romeo wordt een volwaardige supercar met een monocoque uit koolstofvezel, een biturbo-middenmotor (van Ferrari?) met elektrische ondersteuning op de vooras en een totale cavalerie van 700 pk. Anders gezegd, het soort model dat onthuld hoort te worden op het meest prestigieuze autosalon ter wereld. Genève dus.

Bovendien kwam eerder deze week al aan het licht dat Alfa Romeo, naar analogie met Aston Martin en Red Bull, de handen in elkaar geslagen heeft met de F1-jongens van Sauber voor een ‘gezamenlijk project buiten de Formule 1, waar we heel binnenkort meer over te weten zullen komen’. Zou het toeval zijn dat Sauber uitgerekend in… Zwitserland resideert?

  • Een gewone facelift

Misschien is het allemaal te mooi om waar te zijn, en zijn we gewoon aan het dromen. Veel minder spectaculair (maar daarom zeker niet minder plausibel) is de komst van een geüpdatete Giulietta, die aan het einde van zijn cyclus is gekomen, of een tussentijdse facelift van de Giulia en Stelvio. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat de marketingjongens bij Alfa Romeo alle olifanten uit de kast halen… om uiteindelijk een spreekwoordelijke muis te baren. Dat het maar gauw 5 maart is…