Officieel: Porsche Macan gaat elektrisch

992

Porsche laat vandaag weten dat het zijn productiesite in Leipzig voorbereidt op een elektrische toekomst. Daarin ziet de autobouwer niet alleen een belangrijke pioniersrol weggelegd voor de Taycan en Taycan Cross Turismo, ook de Macan mag het binnenkort eens als elektro-SUV proberen.

Een elektrische 911 blijft (voorlopig) nog een brug te ver, toch is Porsche vastberaden om tegen 2025 zowat de helft van zijn omzet uit geëlektrificeerde modellen te halen. Naast de populaire plug-in hybrides rekent de sportwagenbouwer vooral op de volledig elektrische Taycan en Taycan Cross Turismo, waarvan het eerste model nog dit jaar in productie gaat. Vandaag gaat Porsche nog een stapje verder, door aan te kondigen dat ook de Macan begin volgend decennium als full-EV op de markt verschijnt.

In samenwerking met Audi

Net als de Taycan komt de Macan-opvolger, waarvan de ontwikkeling intussen al volop aan de gang is, op het PPE-platform (Premium Platform Electric) te staan dat Porsche in samenwerking met Audi heeft ontwikkeld. De industriële uitwisselingsstrategie van de Volkswagen-groep indachtig zou het dus best kunnen dat Audi niet alleen zijn eigen Taycan krijgt, maar ook een volledig elektrische Q5…