Live in Genève: Pininfarina Battista

849

Eén van de knapste verschijningen op dit Salon van Genève is ongetwijfeld de Pininfarina Battista, een volledig elektrische hypercar die – met dank aan Ginion – volgend jaar ook naar België komt.  

Na zowat 80 jaar als koetswerkbouwer heeft Pininfarina zich zowaar omgeschoold tot volwaardig autoconstructeur. Het eerste wapenfeit van Automobili Pininfarina is deze naar oprichter Battista Pinin Farina vernoemde hypercar, die op het Salon van Genève zijn debuut beleeft. Volgens zijn ontwerpers is de 1.900 pk en 2.300 Nm sterke Battista in staat om in minder dan 2 seconden (!) van 0 naar 100 km/u te spurten, zowat 10 tellen later de kaap van de 300 km/u te ronden en desgewenst door te stomen tot 350 km/u. Anders gezegd: het soort machopraat waar ze bij Volvo tegenwoordig van gruwen

150 stuks

De zin en onzin van dergelijke hypercarprestaties even buiten beschouwing gelaten, zullen ze het er zelfs bij Volvo wel over eens zijn dat deze Battista een waanzinnig knappe creatie is geworden. De algemene proporties, met de spitse snuit, brede schouders en forse billenpartij doen enigszins denken aan de Ford GT, maar de achterzijde, met de lichtstrips die parallel lopen aan de automatisch oprichtende achterspoiler, oogt ronduit subliem.

Gezien het enthousiaste onthaal in Genève hoopt Automobili Pininfarina er vanaf volgend jaar zo’n 150 kopers mee te verleiden. Belgische kandidaten kunnen zich alvast aanmelden bij Ginion Group, dat de distributie voor de Belgisch-Luxemburgse markt voor zijn rekening neemt.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]