Wie wil er nu geen Bugatti? Dachten we wel! Het enige probleem is dat het merk enkel modellen maakt die … euhm … nogal prijzig zijn. Elf miljoen voor La Voiture Noire, vijf miljoen voor een Divo en ook de ‘gewone’ Chiron zet je al een paar miljoen achteruit. Bedragen die Jan met de Pet natuurlijk nooit kan neerleggen.

Dan is het nieuwste materiaal dat Bugatti voor ons in petto heeft een pak betaalbaarder: voor 30.000 euro, oftewel 0,27% van de prijs van La Voiture Noire kan je al een Bugatti Baby II kopen.

Dan moet er toch een addertje onder het gras zitten, horen we jou al denken? En dat is er inderdaad. De Baby II is een replica op 3/4e grootte van de Bugatti Type 35, in realiteit kunnen er dus enkel kinderen mee rijden. Het model krijgt een moderne elektrische aandrijflijn (de W16 motor was net te groot), goed voor een topsnelheid van 20 km/u in ‘kindermodus’ en 45 km/u wanneer je het kinderslot eraf haalt.

Waarom Baby II?

Beide Bugatti Baby’s. Vooraan het model uit 1927, achteraan de moderne reïncarnatie.

Goeie vraag! Wel, in 1926 maakte Bugatti al een schaalmodel van het Type 35, toen op schaal 1/2. Ettore Bugatti schroefde het toen in elkaar voor zijn vierjarig zoontje Roland. Het wagentje was zo populair dat het merk 500 exemplaren bouwde tussen 1927 en 1936. Nu zijn de Fransen hetzelfde van plan.