Tweedehandsmarkt spuwt diesels uit (en vooral die van Porsche)

1636

De verkoop van nieuwe dieselwagens is in vrije val. Maar ook op de tweedehandsmarkt raken ze de diesels aan de straatstenen niet kwijt, zo blijkt uit de analyses van Indicata, een onderdeel van het remarketingbedrijf Autorola Groep.

Op basis van recente data blijkt dat bijna de helft van alle dieselwagens in België langer dan 3 maanden op stock blijft staan bij professionele handelaars. “Als we een kijkje nemen bij de benzinewagens, zien we dat 38,92 procent langer dan 3 maand op stock blijft, een merkbaar en duidelijk verschil van bijna 10 procent”, zegt Erwin Coesens, Country Manager van Autorola Belux.

Wanneer de lijst echter wordt uitgebreid en Indicata ook de oudere voertuigen onder de loep neemt, zien we dat een pak wagens meer dan drie jaar (!) op stock blijft staan. “En dan hebben we het nog altijd over perfect verkoopbare voertuigen,” zegt Erwin Coesens, “zoals een Ford C-Max met 67.000 kilometer op de teller. Die wagen spant de kroon met maar liefst 1.453 dagen op stock!”

Een Porsche, iemand?

Wanneer we kijken op merkniveau, zien we dat Porsche het langst op de parking blijft staan onder de dieselwagens (60,5 %) en Seat onder de benzinewagens (54,5 %). Bij de dieselwagens zien we Seat en Ford op een gedeelde tweede en derde plek staan (57,8 %), gevolgd door Opel (56,1 %) op vier en Volkswagen (54 %) op vijf. Bij de benzinewagens wordt Seat gevolgd door Porsche (53,8 %) , Skoda (49,2 %), Opel (42,7 %) en Volkswagen (40,5 %).