Ferrari P80/C is onbetaalbare eenling

1071

Sinds de oprichting van Ferrari’s Special Projects-divisie in 2007 trakteert de Italiaanse sportwagenbouwer ons met de regelmaat van een klok op unieke creaties. Na de SP12 EC (voor Eric Clapton) en de recente Monza SP1 en SP2 is er nu ook deze P80/C, een op maat gemaakte circuitracer op basis van de 488 GT3.

Vier jaar hebben de Ferrari-designers en ingenieurs nodig gehad om, in alle discretie, een one-off te creëren op basis van de huidige 488 GT3. De koper, die zich op Instagram mr_tk laat noemen en ons mits wat speurwerk naar Blackbird Concessionaires (een Ferrari-dealer uit Hong Kong, nvdr) leidt, had Maranello de opdracht gegeven een geavanceerd circuitspeeltje te creëren met een retromoderne look, gebaseerd op iconische Ferrari-modellen als de 330 P3/P4, Dino 206 S en de 250 LM.

Naar de onderhuidse mechaniek blijft het vooralsnog gissen, al ligt het voor de hand dat de gekende 3,9 liter-V8 met 670 pk van de 488 GT3-donorauto behouden bleef. En het prijskaartje van al dat lekkers? Wel, laat ons het erop houden dat de prijsbewuste mr_tk eerder een ‘gewone’ Bugatti Chiron had gekocht… 

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]