Tests

Test Cupra Ateca: geslaagd debuut

Cupra, het submerk van Seat dat vorig jaar het levenslicht zag, heeft zijn debuut klaar. Het sportwagenmerk stelt zich voor het eerst aan de wereld voor met een … euhm … SUV …
BMW 118d

Test BMW 1 Reeks: het geweer van schouder veranderd

De vorige BMW 1 Reeks ging lange tijd mee. Zo lang zelfs dat hij er best gedateerd begon uit te zien. Maar dat is nu voorbij, want uit de witte rook komt de nieuwe 1 Reeks naar ons toegereden. Al wordt die rook wel geproduceerd door … de verkeerde banden. Of deze ketter toch nog Freude am Fahren predikt? AutoBuzz deed de test!

Test BMW 330e: Groene goesting

Nadat de BMW 320d eerder dit jaar al de titel van Lease Car of the Year in de wacht sleepte, is de Beierse berline sinds kort ook leverbaar als fiscaal nog wat interessantere plug-inhybride. Beschikt die 330e over de juiste troeven om de vergroening van de Belgische wagenparken in een stroomversnelling te brengen? AutoBuzz doet de test.

Rij-impressie: Mazda3 2.0 SkyActiv-G

Bij BMW en Tesla is ‘de 3’ intussen een begrip, maar bij Mazda bleef de gelijkcijferige Mazda3 tot nog toe onterecht in het vergeethoekje zitten. Nochtans heeft deze nieuwe generatie (bijna) alles om de referentie in het segment – de Golf, om hem niet bij naam te noemen – te overklassen…

Test Ford Focus ST: Sport en spel

Sinds het einde van de jaren ’60 – en de lancering van de (Taunus) 15M RS - heeft Ford een handelsmerk gemaakt van dagelijks inzetbare sportievelingen. Het nieuwe schoolvoorbeeld: deze nieuwste Focus ST.

Test Subaru Impreza: buitenbeentje

Ooit was hij in zijn WRX-STi-gedaante de ultieme posterboy, tegenwoordig profileert Subaru zijn Impreza liever als een verstandige, praktische hatchback … al kunnen de Japanners het niet laten om toch nog even buiten de lijntjes te kleuren.

Test Opel Grandland X 1.6 Turbo: het gat toerijden

Toen we anderhalf jaar geleden de Opel Grandland X voor het eerst aan de tand mochten voelen, was het model slechts met een beperkt aantal motorisaties beschikbaar. Begin dit jaar kreeg de compacte SUV echter een nieuwe topmotor, een 180 pk sterke 1.6 benzinemotor met turbo, die gekoppeld wordt aan de gekende achttraps automaat van Aisin. Reden genoeg voor ons om de Duitser nog eens aan de tand te voelen.

Test BMW M2 Competition: Uitsmijter

Geef die auto een standbeeld.

Test Citroën C5 Aircross: Non-conformist

Terwijl auto’s vroeger elk hun eigen persoonlijkheid hadden, zijn ze de laatste jaren steeds meer op elkaar gaan lijken, met de Duitse modellen als referentie die elke constructeur probeert te evenaren. Citroën beslist echter tegen de stroom in te zwemmen.

Test DS 3 Crossback: een kwestie van smaak

Vier jaar na de start van het onafhankelijke DS kregen we met de DS 7 Crossback de eerste Franse premium-SUV te zien. Vandaag gooien de Fransen een tweede speerpunt in de strijd, recht in het populaire B-segment.