Tests

Test Subaru Impreza: buitenbeentje

Ooit was hij in zijn WRX-STi-gedaante de ultieme posterboy, tegenwoordig profileert Subaru zijn Impreza liever als een verstandige, praktische hatchback … al kunnen de Japanners het niet laten om toch nog even buiten de lijntjes te kleuren.

Test Opel Grandland X 1.6 Turbo: het gat toerijden

Toen we anderhalf jaar geleden de Opel Grandland X voor het eerst aan de tand mochten voelen, was het model slechts met een beperkt aantal motorisaties beschikbaar. Begin dit jaar kreeg de compacte SUV echter een nieuwe topmotor, een 180 pk sterke 1.6 benzinemotor met turbo, die gekoppeld wordt aan de gekende achttraps automaat van Aisin. Reden genoeg voor ons om de Duitser nog eens aan de tand te voelen.

Test BMW M2 Competition: Uitsmijter

Geef die auto een standbeeld.

Test Citroën C5 Aircross: Non-conformist

Terwijl auto’s vroeger elk hun eigen persoonlijkheid hadden, zijn ze de laatste jaren steeds meer op elkaar gaan lijken, met de Duitse modellen als referentie die elke constructeur probeert te evenaren. Citroën beslist echter tegen de stroom in te zwemmen.

Test DS 3 Crossback: een kwestie van smaak

Vier jaar na de start van het onafhankelijke DS kregen we met de DS 7 Crossback de eerste Franse premium-SUV te zien. Vandaag gooien de Fransen een tweede speerpunt in de strijd, recht in het populaire B-segment.
Nissan Qashqai

Kort getest: Nissan Qashqai 1.3 160pk: motorisch en technologisch weer mee

WLTP hield de autosector eind vorig jaar in zijn greep. Heel wat constructeurs fristen de motoren van hun modellen op om voor de test te kunnen slagen. Ook de Nissan Qashqai kreeg...
Range Rover Evoque

Test Range Rover Evoque: baby Range kijkt naar boven

Onze eerste ontmoeting met de nieuwe Range Rover Evoque dateert van het Salon van Brussel van twee maanden geleden. De Brit werd er toen in wereldpremière voorgesteld en trok meteen veel aandacht met zijn knappe design. Of er onder dat bevallige kopje ook een fijn karakter schuilgaat? AutoBuzz deed de test!

Test Volkswagen T-Cross 1.0 TSI: De plezantste thuis

Seat heeft al een Arona, Skoda krijgt binnenkort een Kamiq. Qua timing bewandelt de technisch gelijkaardige Volkswagen T-Cross dus de gulden middenweg, al wil de afgeleide uit Wolfsburg vooral het excentrieke buitenbeentje van de bende zijn. Een vrolijke Volkswagen dus, maar… werkt dat wel?

Test Lexus UX 250h: Wel de lusten, niet de lasten

Het feest bij de compacte SUV’s en aanverwante crossovers is al een poos aan de gang, maar Lexus weigerde vooralsnog om mee in de dans te springen. Tot nu.
Audi A6 Avant

Test Audi A6 Avant 40 TDI: gevestigde waarde

Hadden we het vorige week nog over een uitdager op de markt van de grote breaks, dan is deze Audi A6 de gevestigde waarde, samen met de BMW 5 Reeks Touring en de Mercedes-Benz E-Klasse Break. Wagens die Audi het volgens zijn eigen mantra – Vorsprung durch Technik – moeilijk wil maken.