Gisteren hadden we het toevallig nog over de 18 Porsche 356-exemplaren met Zagato-genen, vandaag krijgen we een Britse hommage aan de zonet 100 jaar geworden koetswerkbouwer te zien. Om het eeuwfeest van het Milanese designhuis nog wat meer glans te geven, gaat de V12 Vantage uit 2011 namelijk opnieuw in productie. Heel even, dan toch.

Aston Martin en Zagato, het blijft voor veel autoliefhebbers een match made in heaven. Na de ronduit ravissante Vanquish Zagato Speedster en Shooting Brake, de meest recente wapenfeiten van het Brits-Italiaanse duo, werd zopas beslist om de V12 Vantage – waarvan in 2011 zo’n 100 exemplaren werden gebouwd – opnieuw tot leven te wekken.

Het initiatief komt van het Zwitserse AF Racing (waarmee Aston Martin al samenwerkt voor de Valkyrie, nvdr), dat via zijn Duitse dochteronderneming Vynamic 19 nieuwe coupés, maar ook – en da’s een primeur – 19 roadsterversies zal bouwen, waarvan de achterpartij sterke gelijkenissen vertoont met de eerder vermelde Vanquish. Beide versies, die officieel‘ V12 Vantage Heritage Twins’ gedoopt zijn, krijgen uiteraard de monumentale 6 liter-V12 ter beschikking. Tegen het einde van dit jaar zouden de eerste exemplaren klaar moeten zijn.