Iedereen wil plots in Stuttgart gaan wonen… en wel hierom (video)

88

Mocht je eraan twijfelen: vanuit toeristisch oogpunt is Stuttgart niet bepaald de meest idyllische plek op aarde. Geen wereldstad genre New York of Londen, en voor de historische gebouwen moet je er sinds de Tweede Wereldoorlog ook al niet naartoe. Voor autofielen liggen de zaken daarentegen helemaal anders…

In mei rolde Porsche het miljoenste exemplaar van de Porsche 911 van de band, een in Irish Green gespoten Carrera S boordevol subtiele verwijzingen naar zijn stamvader uit 1963. De wagen is dan ook voorbestemd – of gedoemd, zo je wil – om te eindigen in het Porsche Museum, weliswaar na een wereldtournee langs alle plaatsen waar de 911 tegenwoordig verafgood wordt, gaande van de Verenigde Staten over de Nürburgring tot in China. Een echte wereldauto dus, al konden ze het Porsche toch niet over hun hart krijgen om de roots van hun 911 te verloochenen.

11 willekeurige gelukvogels

Met de Duitse tennisster Angelique Kerber – en haar honderdduizenden volgers op sociale media – als Brand Ambassador heeft Porsche digitaal goud in handen om zijn iconische jubilaris onder de aandacht te brengen. Het strekt de autobouwer dan ook tot grote eer dat het de sleutels van de miljoenste 911 overhandigde aan mensen wiens band met het merk niet in een lucratief contract gegoten staat: 11 willekeurige inwoners uit Stuttgart – 12, als we de zwangere Stefanie dubbel tellen. Als blijk van dank, omdat de 911 er al ruim 54 jaar gebouwd en gekoesterd mag worden. Klaar voor je dagelijkse feel good-portie?

DELEN