Dit is de Volkswagen T-Roc

146

Sinds enkele dagen weten we dat de Volkswagen T-Roc, de kleine Tiguan zeg maar, op 23 augustus aan de wereld zal worden voorgesteld. Met een frivole look en een waslijst aan personalisatiemogelijkheden moet de SUV potten gaan breken in het B-segment.

Met een lengte van 4,25 meter en het MQB-platform als identieke basis mag je deze T-Roc gerust de Audi Q2 van Volkswagen noemen. Hij neemt binnenkort zijn plaats in binnen het SUV-gamma onder de Tiguan en de Tiguan Allspace, en wordt daarmee een geknipte concurrent voor de Renault Captur, de Peugeot 2008 en… de Audi Q2.

Om zich te onderscheiden in het overvolle SUV-veld, schotelt Volkswagen de toekomstige T-Roc-klandizie een resem aan personalisatiemogelijkheden voor, waaronder tweekleurige lakopties en de volledig personaliseerbare, digitale tellerpartij, die rechtstreeks wordt overgenomen uit de laatste Golf-generatie.

Ook qua motoren zal er een grote kruisbestuiving bestaan tussen beide modellen, met de stilaan onvermijdelijke 1.0 TSI, de nieuwe 1.5 TSI Evo en de gekende 1.6 en 2.0 TDI-zelfontbranders. Volgens sommige bronnen zal het gamma in een latere fase nog worden aangevuld met een T-Roc GTE (plug-in hybride) en een volledig elektrische e-T-Roc.

DELEN