Deze Ferrari Sergio wil graag naar België komen… maar wie gaat dat betalen?

126

1 van de 6 Ferrari Sergio’s – één van de meest exclusieve sportwagens van het afgelopen decennium – staat momenteel te koop in het Nederlandse Elsloo, op een letterlijke steenworp van de Belgische grens. Vraagprijs: 4,3 miljoen euro.

Mocht je nog nooit van de Ferrari Sergio gehoord hebben, dan hoef je niet meteen het schaamrood op de wangen te krijgen. De Pininfarina Sergio werd in 2013 voor het eerst voorgesteld op het Salon van Genève, als eerbetoon aan de legendarische autodesigner Sergio Pininfarina. De wagen gebruikte de technische basis van de 458 Speciale, inclusief de atmosferische 4,5 liter-V8 met 605 pk, ook het interieur is quasi identiek aan dat van een standaard 458. Wat de Sergio dan wél onderscheidt van de andere modellen uit Maranello, is zijn aangepaste koetswerk, gebaseerd op de modellen die Pininfarina in de jaren ’70 en ’80 tekende in opdracht van Ferrari. Er werden in totaal slechts zes stuks van gebouwd, waarvoor Ferrari eigenhandig een koper aanduidde. Jep, zo gaat dat in supercarland.

Voor het eerst te koop

Drie jaar na datum staat er dus voor het eerst een Ferrari Sergio te koop, in je eigen achtertuin dan nog wel. Het geel-zwarte exemplaar werd oorspronkelijk geleverd aan een Zwitser, maar die had er na 118 (!) gereden kilometers stilaan zijn buik van vol. Het Nederlandse bedrijf Carlink biedt de wagen aan voor de ronde prijs van 4,3 miljoen euro, ofwel zo’n 1,5 miljoen euro meer dan de oorspronkelijke verkoopprijs. Als je weet dat een voetballer tegenwoordig al ruim 222 miljoen euro moet kosten, zouden wij onze zuur verdiende Publifin-centen eerlijk gezegd liever hierin investeren…

 

DELEN