Infiniti: Vintage racer voor Pebble Beach

42

Later deze maand toont Infiniti op het prestigieuze Pebble Beach een gloednieuwe concept car, die zijn mosterd is gaan halen in het glorieuze verleden van de autosport.

Terwijl de commerciële resultaten in ons land nog steeds (te) mager blijven uitvallen, begint Infiniti op de internationale scène wel naam te maken met zijn tot de verbeelding sprekende concept cars. Eerder dit jaar toonden de Japanners op het Salon van Genève de met de modernste F1-technologieën uitgeruste Q60 Project Black S, nu is het de beurt aan een vintage sportwagen die overduidelijk geïnspireerd is op de magische F1-bolides uit de jaren ’40 en ’50.

Formula E?

Dat mag je trouwens gerust een beetje vreemd vinden, voor een constructeur zonder noemenswaardige racetraditie en een geschiedenis die teruggaat tot… 1989. Bij Infiniti zelf noemen ze hun vintage racer “een mix van klassieke autosport en de Powerful Elegance-designtaal”. Over de onderhuidse mechaniek reppen de Japanners met geen woord tot de officiële presentatie op 20 augustus, al menen we tussen de regels wel te lezen dat de concept car met een elektrische aandrijflijn zal worden uitgerust. Formula E-plannen, Infiniti?

DELEN