Opel Astra OPC perst 300 pk uit nieuwe 1,6 liter

71

Mogen we onze collega’s van het Duitse Auto Bild geloven, dan staat er volgende maand in Frankfurt een nieuwe generatie van de Opel Astra OPC te blinken. Net als de gewone Astra’s schudt de nieuwe hot hatch zo’n 100 kilogram overtollig vet van zich af, een trainingskuur die de Duitse hot hatch bovendien wat extra spiermassa heeft opgeleverd…

Terwijl Opel sinds de lancering van de Insignia GSi alleen maar dikke mist spuit in verband met de toekomst van het OPC-label, heeft het er stilaan alle schijn van dat we volgende maand in Frankfurt toch een nieuwe Astra OPC te zien zullen krijgen. Die zou de huidige 2 liter-turbo van 280 pk links laten liggen, in de plaats komt een drukgevoede 1,6 liter-vierpitter met een cavalerie van zo’n 300 pk. Qua architectuur opteert Opel nog steeds voor een voorwielaangedreven lay-out, in tegenstelling tot de inmiddels vierwielaangedreven Ford Focus RS en de Mercedes-Benz A45 AMG.

PSA-motor?

Nu de overname van Opel door PSA helemaal in kannen en kruiken is, rijst natuurlijk de vraag of de nieuwe krachtbron een Franse dan wel een Duits-Amerikaanse nationaliteit zal dragen. Gezien de lange ontwikkelingstijd die aan de lancering van een hot hatch voorafgaat, lijkt de laatste optie ons de meest voor de hand liggende.

DELEN