Tour de Belgique doet legendarische hill climbs aan

608

Net als zijn Franse evenbeeld biedt de Tour de Belgique steeds een interessant parcours, met een mix van proeven op afgesloten wegen, proeven op circuit en klimkoersen. Deelnemers en toeschouwers mogen zich alvast in de handen beginnen wrijven, want Gendron en Houyet staan volgende maand opnieuw op de agenda.

DG Sport, de organisatorische kracht achter de Tour de Belgique, heeft deze week bevestigd dat de historische bolides opnieuw een aantal spectaculaire klimkoersen voor de wielen geschoven zullen krijgen. Na op zaterdag 18 november om 8 uur ’s ochtends Durbuy te hebben verlaten, trekken de deelnemers richting Houyet, om het er op de Côte de la Reine tegen elkaar op te nemen. De helling heeft zijn titel van koningin der hellingen niet gemist, met een aaneenschakeling van scherp en technisch werk en een aantal snelle bochtencombinaties, waarbij het juiste tempo allesbepalend zal blijken.

De teams trekken nadien richting Gendron, waar er een heel specifieke RT op hen wacht. De proef begint immers met een paar spectaculaire haarspeldbochten… op kasseien. Het was op die plek dat vorig jaar de leden van de Dinant Classic Club samenkwamen en voor een unieke sfeer zorgden.

Deze twee RT’s worden twee keer afgewerkt, voor en na de lunch – die eens te meer in de Auberge de la Lesse te Gendron-Gare zal worden geserveerd. Na de lunch trekt de karavaan richting Circuit Jules Tacheny te Mettet, waar er nog eens twee RTC’s op het programma staan. Rond 18u20 gaat het dan opnieuw richting Barvaux-sur-Ourthe (hotel Azur-en-Ardenne).