Na de Duitse hoogmis in Frankfurt staat eind deze maand in Tokio de tweejaarlijkse thuismatch voor de Japanse constructeurs op het programma. Zopas heeft Mazda zijn line-up voor dat Salon van Tokio prijsgegeven, waaronder een studiemodel van de volgende 3.

Zo anoniem Mazda’s vertoning op het Salon van Frankfurt – want geen echte nieuwigheden – zo groots willen de Japanners binnenkort uitpakken op het Salon van Tokio. Het merk heeft alvast de komst van twee nieuwe stijlstudies aangekondigd: een vierdeurs-coupé die de nieuwste Kodo-designtaal spreekt, én een nieuwe hatchback. Verwacht je dus maar aan een voorbode op de volgende Mazda3, hoewel Mazda het momenteel niet met zoveel woorden (of cijfers) gezegd wil hebben.

Met SkyActiv-X

Wat Mazda ons wel al wil vertellen, is dat het de concept car gezegend heeft met de nieuwste SkyActiv-X benzinemotortechnologie. Die techniek, waarbij gebruik gemaakt wordt van compressie-ontsteking om het verbruik met 20 tot 30 procent te verlagen, zou tegen 2019 op de markt komen. Hoe die technische vork exact aan de steel zit, kan je hier trouwens nog eens rustig nalezen.