Nissan zet vanaf december 2017 vol in op private lease en doet dat niet met one-shots op enkele modellen, maar voor het volledige gamma. Het Japanse merk kende dit jaar al een stijging naar meer dan 200 private lease-contracten, terwijl dat er in 2016 maar 30 waren. Met de nieuwe formule die nu wordt gelanceerd, mikt men op 500 contracten voor 2018. Het gaat dit keer niet om een samenwerking met een leasingmaatschappij zoals recent met LeasePlan, maar het zwaartepunt ligt bij de eigen concessiehouders die het in samenwerking met Nissan Finance zullen aanbieden.

All-in

Binnen een Nissan Private Lease-contract kiest de particulier zelf de termijn, het model en het aantal kilometers dat hij of zij wenst af te leggen. Op de brandstof na zijn eigenlijk alle courante kosten in het contract inbegrepen: verzekering, verkeersbelastingen, onderhoud en herstellingen, banden, technische controle en 24/7 bijstand bij pech.

De twee modellen die de spits afbijten, zijn de Micra  (229 euro per maand/42 maanden en 30.000 km) en de Qashqai (349 euro per maand/42 maanden en 30.000 km). Een voorschot hoeft niet betaald te worden en Nissan legt er ook de nadruk op dat er voor de verzekering geen onderscheid wordt gemaakt naar leeftijd. Zoals algemeen geweten, is het voor jonge mensen moeilijk om een betaalbare autoverzekering te krijgen. Aangezien de klanten zelf hun looptijd en/of het aantal kilometer kunnen kiezen, kunnen de hierboven vermelde prijzen nog variëren indien men voor een andere termijn of aantal kilometers kiest.