Live in Brussel: De Blikvangers (Paleis 11)

624

Staan in Paleis 12 vooral de prestigemerken van de Volkswagen-groep verzameld, dan krijg je met Seat, Skoda en Volkswagen in Paleis 11 eerder de commerciële kanonnen van invoerder D’Ieteren te zien. Wat zij dit jaar te presenteren hebben?

1. Volkswagen

Bij Volkswagen hebben ze voor de gelegenheid twee grote nieuwigheden meegebracht. Eerst en vooral is er de Polo, commerciële hoogvlieger par excellence, die uit de schaduw van de alomtegenwoordige Golf moet proberen te treden. Voor een vleugje frivoliteit moet je eerder richting T-Roc kijken, een compacte SUV die ons tijdens onze eerste kennismaking al aangenaam wist te verrassen…

2. Seat

Het Spaande merk uit de Volkswagen-stal probeert dit jaar indruk te maken op de Brusselse ketjes met een opgepete Cupra R, maar trekt ook volop de SUV-kaart met de nieuwe Arona en de grotere Ateca.

3. Skoda

Binnenkort vertellen we je alles over de in Brussels aanwezige concept cars, waaronder de Skoda Vision E. In de huidige line-up krijgt vooral de compacte Karoq een glansrol toegedicht, de laatste afstammeling van de inmiddels grote SUV-familie op Volkswagens MQB-basis.