Live in Brussel: De Blikvangers [Paleis 6]

669

Voor het meest heterogene aanbod aan nieuwigheden moet je zonder enige twijfel in Paleis 6 zijn, waar de komende twee weken 6 merken uit alle windstreken hun diverse nieuwkomers komen voorstellen. 

1. Jaguar

We hoeven jullie wellicht niet meer te vertellen dat de grote vetpotten voor de constructeurs tegenwoordig in het segment van de compacte SUV’s te vinden zijn. Jaguar surft dan ook vrolijk verder op de succesgolf van de F-Pace, met deze op de Range Rover Evoque geënte E-Pace.

2. SsangYong

Na Groot-Brittannië reizen we door naar Zuid-Korea, waar SsangYong zijn groeipotentieel probeert te verzilveren met een nieuwe Rexton. Die biedt een interessant compromis tussen offroadcapaciteiten en verfijning, met een aantrekkelijke prijs als toemaatje.

3. Mitsubishi

De lancering van de Eclipse Cross moet op de Belgische markt de start inluiden van een heuse Mitsubishi-revival. En ook al mag de compacte SUV er best zijn, er is nog meer moois op komst…

4. Volvo

Volvo speelt een halve thuismatch in Brussel, want de Zweden presenteren er met de compacte XC40 een SUV die in de fabriek van Gent in elkaar wordt geschroefd. Mét de gekende kwaliteiten die een Made in Belgium-predikaat rechtvaardigen, zoals een feilloze assemblagekwaliteit en innovatieve (veiligheids-)technologie.

5. Range Rover

Bij Land Rover gaat de aandacht dit jaar naar de nieuwe stekkerhybrides binnen het Range Rover-gamma, waarmee het verbruik en de bijhorende CO2-emissies een fikse duik nemen. Nu nog hopen dat de wetgever zijn mening over de fiscale aftrekbaarheid van plug-in hybrides geen vijfde keer bijstelt…

6. Mazda

Bij Mazda wordt dit jaar veel verwacht van het Salon van Brussel, nu de Japanners er de bijgepoederde versie van de populaire CX-5 – want goed voor 25 procent van de totale verkoop – mogen voorstellen. Daarnaast vinden we ook een speciale 160 Edition van de MX-5 roadster, afgewerkt met alcantara Recaro-zetels en een sportophanging. De kopers van de op 160 exemplaren gelimiteerde editie hebben bovendien recht op een trackday op het circuit van Zolder.