Slechts een paar dagen na de aankondiging van zijn deelname aan de rally van Ieper, heeft Thierry Neuville toegezegd voor die andere Belgische klassieker: de Legend Boucles de Bastogne.

Vorig jaar zagen we hem een paar keer uitblinken aan het stuur van een Porsche van BMA, de renstal van Bernard Munster, dit keer gooit onze nationale WRC-held het over een heel andere boeg. Neuville is namelijk op zoek gegaan naar zijn allereerste racewagen, een Opel Corsa GSi waarmee hij ooit twee rally’s en een klimkoers reed, nog voor hij debuteerde in het RACB National Team.

De voorbije maanden is de oude Corsa volledig onder handen genomen door het bedrijf van de broers Neuville, om begin februari aan de start te kunnen komen van één van Belgiës mooiste rallyklassiekers. “Ik hou van deze rally. Het parcours, de ambiance en het publiek in Bastogne zijn fantastisch”, aldus de drievoudige , aldus Neuville. “We hebben ons vorig jaar goed geamuseerd. Ik was er dus op gebrand om in 2018 terug te komen, maar we wilden graag eens iets anders proberen. Gewoon voor de lol, zowel voor de fans als voor Nicolas (GIlsoul) en mezelf.”

De wagen van Neuville zal toepasselijk het ‘nummer’ #TN5 dragen, maar de geregistreerde chrono’s zullen niet worden opgenomen in het eindklassement. Zo, jullie weten wat jullie te doen staat in het weekend van 3 en 4 februari…

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!