De voorbije 10 dagen trokken meer dan een half miljoen mensen naar het Salon van Brussel. Afgelopen zaterdag was er met 72.000 kijklustigen zelfs letterlijk geen doorkomen aan, met de nodige file-ellende op de Brusselse Ring als ironische gevolg.

Als het voorbije Salon van Brussel één ding bewezen heeft, dan wel dat de Belg bijzonder verknocht blijft aan zijn vierwieler. Met 7 wereldprimeurs, 17 Europese premières en zowat 160 nieuwigheden voor de Belgische markt viel er natuurlijk wel een en ander te zien in Brussels Expo, al besteedde salonorganisator FEBIAC met de nieuwe #WeAreMobility-beurs ook de nodige aandacht aan alternatieve mobiliteitsoplossingen.

Met een totaal bezoekersaantal van 542.566 mensen mogen we nét niet van een recordeditie spreken, al kon de editie van 2016 (555.000 bezoekers) wel op een extra publieksdag rekenen. Het 97e Salon van Brussel opent de deuren van 17 tot 27 januari 2019, en zal – zoals steeds in de oneven jaren – opnieuw de focus leggen op de lichte bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen.