Op het Salon van Detroit pakte Ford uit met een verrassing van formaat, door bij de introductie van de nieuwe ‘Bullit’ ook de verloren gewaande Ford Mustang Fastback uit de gelijknamige film uit 1969 te laten opdraven. Het relaas van een goed bewaard geheim…

Elke rechtgeaarde autoliefhebber kent de beelden wel, van de legendarische achtervolgingsscène met Steve McQueen in zijn Ford Mustang. In 1969, aan het einde van de opnames van Bullit, valt één van de twee gebruikte Mustangs in handen van een Warner Bros-medewerker. Een jaar en wellicht wat extra dollars later gaat de wagen naar een politieagent uit New Jersey, die hem op zijn beurt doorverkoopt aan de familie Kiernan.

Robert en Robbie Kiernan gebruiken de legendarische filmauto jarenlang als hun daily driver, tot ze op een dag een brief krijgen toegestuurd van een zekere Steve McQueen, die ‘zijn’ Bullit dolgraag wou recupereren. Filmheld of niet, McQueen krijgt meteen een nul op het rekest van de Kiernans.

In 2014 begint Sean Kiernan, zoon van Robert, aan een intensief restauratieproject. De man heeft (gelukkig) kennis van zaken, want hij slaagt erin de originele patina te bewaren. Ford, dat al die jaren blijkbaar wél op de hoogte bleef van de whereabouts van de wagen, besefte maar al te goed dat Bullit in goede handen was. Een felgesmaakte surprise act op het Salon van Detroit, in het bijzijn van zijn moderne zus, was dus slechts een kwestie van tijd…

In onderstaande video zien we Molly McQueen, de kleindochter van de filmster, achter het stuur van opa’s legendarische vierwieler kruipen:

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!