Rétromobile: drie veilingen die je niet mag missen

649

In de marge van een van de grootste oldtimersalons van Europa, zal Parijs ook in vervoering gebracht worden door de hamers van drie veilinghuizen. Hieronder maken we alvast een overzicht van de meest in het oog springende loten.

Rétromobile is een van de grootste en meest verleidelijke autosalons in Europa gewijd aan de oldtimer. Een prestigieus Salon in een prestigieuze stad waar de grootste verzamelaars ter wereld  de meest gegeerde vierwielers op de markt komen bewonderen. De meest gereputeerde veilinghuizen profiteren van deze toeloop van dit cliënteel met hoog potentieel om gelijklopend met het salon hun eigen veilingen te organiseren. Wij selecteerden de drie mooisten voor u, met een bespreking van de knapste loten.

RM Sotheby’s : Place Vauban — 06/02 (publiek) 07/02 (verkoop)

RM Sotheby’s heeft enkele fabelachtige stukken in huis waaronder een Bugatti Chiron, enkele zeer knappe Mercedessen en een Ferrari 166 MM met palmares. Toch zal de meeste aandacht onvermijdelijk naar de Iso Grifo A3/C gaan. Waarom? Simpelweg omdat dit exemplaar, een radicale versie van het model, toebehoorde aan een zekere Jean-Philippe Smet… beter bekend als Johnny Hallyday, die recent overleed. De wagen is ook opvallend omdat het om een “rivetée”-versie gaat. Die heeft een ultralichte carrosserie uit luchtvaartmateriaal.

Bonhams: Grand Palais — 07/02 (publiek) 08/02 (verkoop)

Bonhams neemt opnieuw zijn intrek in het Grand Palais met een bonte verzameling zeldzame toppers. We brengen eerst en vooral een grote vloot vooroorlogse race- en GT-wagens onder de aandacht: Alfa Romeo, Delahaye, Minerva, Aston Martin, Fiat, Bentley en zelfs een geweldige Horch uit 1939, die het huis schat op 600 tot 800.000 euro. Voorts herkennen we een Fiat 124 Abarth en Lancia rallywagen, een Mercedes 300 SL Roadster én staat er in de catalogus een Lamborghini Miura P400 S Coupé, de eerste supercar ter wereld!

Artcurial: Parc des expositions, porte de Versailles — 07-09/02 (publiek), 09 & 10 (verkoop)

Artcurial doet altijd moeite om een even impressionant als divers panel voertuigen te voorzien door middel van de verkoop van wagens uit privécollecties. En datzelfde recept herkennen we ook nu in de catalogus, met onder meer de Bugatti Atalante, de Spaans-Zwitserse Gurney Nutting, een Porsche 904 GTS, de Alfa Romeo 6C 2500 Cabriolet Pinin Farina Speziale, Maserati A6G/2000 Berlinetta Allemano/Zagato, Maserati A6 GCS/53 Spyder by Fiandri & Malagoli, enkele Groep B-wagens, een koppel Alpines en wondermooie Ferrari’s.

U weet wat u te doen staat: online de catalogussen uitpluizen en een ticketje voor de Thalys reserveren!

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!