Sinds BMW en Mercedes-AMG ruziënd over de grond rollen met hun respectievelijke M5 – 600 pk! – en E63 S – de onze heeft er 612! – konden ze bij Audi een geeuw nauwelijks onderdrukken. Met reden, zo blijkt nu.

Nu de nieuwe Audi A6 nog slechts een kwestie van maanden is, wordt het voor de huidige stilaan tijd om aan zijn afscheidstournee te beginnen. De trouwe soldaat wordt bedankt voor bewezen diensten met deze Nogaro Blue Edition van de RS6 Avant, een blauw folietje waarmee Audi Sport knipoogt naar de in dezelfde lakkleur gespoten RS2 Avant uit de jaren ’90. Er worden in totaal zo’n 150 stuks van gebouwd, aan elk exemplaar hangt een prijskaartje van circa 125.000 euro.

Snelle smurf

Nu is de ‘gewone’ RS6 met zijn 4 liter-V8 biturbo van 605 pk al lang geen pannenkoek als het op de klassieke krachtmetingen aankomt, maar deze door ABT geprepareerde uitzwaai-editie tart werkelijk alle verbeelding. Meer nog, met een totale cavalerie van 705 pk en 880 koppelmomenten en een top van 320 km/u – maar waar zou je die nog kunnen halen? – staan de concurrenten uit München en Affalterbach waarschijnlijk niet eens mee op de foto…

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!