Rolls-Royce geeft de naam van haar SUV prijs

1354

Drie jaar geleden al lanceerde Rolls-Royce het idee om een SUV te bouwen. En ons lange wachten wordt eindelijk beloond: maak kennis met de Rolls-Royce Cullinan. 

Zijn naam leent Rolls-Royces eerste SUV van de Cullinandiamant, de grootste diamant die ooit op aarde werd gevonden, als dat geen verwachtingen schept. De Cullinan moet dan ook het ultieme speeltje worden voor topvoetballers en oliesjeiks, een rasechte concurrent voor de Bentley Bentayga.

Zo belooft de constructeur alvast dat de Cullinan zijn gelijke niet zal kennen op het gebied van luxe en kwaliteit. Of zoals ze het bij Rolls-Royce zelf zeggen: “De Cullinan is een wagen van een vlekkeloze kwaliteit dat het de maatstaf wordt van wat mogelijk is op het gebied van luxe, net als de Cullinandiamant waar hij naar vernoemd is.”

Tot in Genève?

Op de naam na zijn de Britten wel karig met informatie. Het enige dat we weten, is dat de Cullinan als tweede Rolls ooit op het nieuwe aluminium spaceframe zal staan (na de Phantom), in een poging om het gewicht onder controle te houden. Op verder nieuws moeten we nog even wachten. Misschien tot op het Autosalon van Genève?

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!