Een Duitse stadswagen op een Frans platform bouwen in een Spaanse fabriek: zo’n idee kan alleen van een sluwe Portugees komen.

Met die Portugees doelen we natuurlijk op PSA-topman Carlos Tavares, een gewiekst zakenman die zijn industriële pionnetjes doorgaans goed weet te positioneren. Vandaag liet PSA namelijk weten dat de volgende generatie van de Opel Corsa – die we loop 2019 mogen verwachten – uitsluitend gebouwd zal worden in de Spaanse fabriek van Zaragoza, waar al sinds 1982 Opel Corsa’s van de band lopen. Ook de Citroën C3 Aircross, de technische verwante Opel Crossland X en de Mokka X worden er tegenwoordig in elkaar geschroefd.

Vier EV’s op komst

Belangrijker is de officiële bevestiging dat er vanaf 2020 ook een volledig elektrische Corsa in productie gaat, die zal zijn aandrijftechnologie allicht delen met de EV-versies van de Peugeot 208 en DS 3 Crossback. De Corsa wordt daarmee één van de vier elektrische modellen die Opel’s PACE!-langetermijnstrategie ons tegen 2020 heeft beloofd. Vier jaar later zal het volledige Opel-gamma minstens één geëlektrificeerde of volledig elektrische variant tellen.

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!