Eén van de meest iconische auto’s van het witte doek maakt zich op voor een comeback. Exact een halve eeuw na de lancering van de film Bullit heeft namelijk zopas een gelijknamige speciale editie van de Mustang geïntroduceerd in Genève.

Bijster origineel kunnen we het nieuws niet echt noemen, 10 jaar geleden lanceerde Ford namelijk al eens een Bullit-reeks naar aanleiding van de 40e Bullit-verjaardag. Een variatie op hetzelfde thema dus, maar wel één die de oversteek van Amerika naar ons continent maakt. Ford België hoopt er alvast zo veel mogelijk naar ons land te halen, aangezien wij relatief gezien de meeste Mustangs kopen.

Voor de lancering heeft Ford een clip in ware Bullit-stijl laten realiseren, met de gekende muziek, dezelfde nummerplaten en hetzelde scenario. De slechteriken rijden opnieuw in een Dodge Charger, al krijgen we achter het stuur van de Mustang van Frank Bullit dit keer een heldhaftige blondine te zien: Molly McQueen, kleindochter van. Een esthetische meerwaarde, zoveel is zeker.

De Mustang zelf gaat gelukkig nog een stapje verder, want naast de cosmetische opsmuk – Dark Highland Green-koetswerkkleur, historisch verantwoorde velgen en kleine schakelpook – heeft de V8 ook recht op 25 extra pk’s, goed voor een totaal van 475 stuks. Tot slot trekt Ford de Mustang op rijtechnisch vlak nog wat strakker met een aangepaste ophangingsset-up.