Range Rover Sport SVR valt klimrecord Ferrari 458 Italia aan (video)

567

Een Britse olifant van 2,3 ton die het record van een afgetrainde Ferrari 458 Italia op een slingerende Chinese bergweg probeert te verpulveren. Klinkt logisch.

We vielen haast letterlijk van onze stoel, toen Range Rover vorige maand de trappen van de Chinese ‘Heaven’s Gate’ in Tianmen bestormde met een Range Rover Sport P400e. In de euforie van het moment – of nu ze toch helemaal richting China waren gekomen – beslisten de Britten maar om meteen een tweede record aan te vallen: dat van de 11,3 kilometer lange en 99 bochten tellende Tianmen Mountain Road die je naar de Chinese hemelpoort voert.

De man achter het stuur is opnieuw de Panasonic Jaguar Racing-piloot Ho-Pin Tung, die de simpele opdracht meekreeg om het record van 10 minuten en 31 seconden, neergezet door een Ferrari 458 Italia, even van de tabellen te vegen. En omdat de P400e zich nog zo’n 999 trappen hogerop bevond – vragen jullie je trouwens ook af hoe ze die daar weer hebben weggehaald? – kreeg de Nederlander een 575 pk sterke SVR-variant onder de bips geschoven.

Toegegeven, ook wij hebben onze bedenkingen hoe zo’n Range Rover Sport SVR erin slaagt een Ferrari op zo’n traject de volle 40 (!) seconden aan de broek te smeren. Met alle respect voor de rijkunsten van Ho-Pin Tung en de jongens van Special Vehicle Operations, maar geef ons grootmoe een 458 Italia…