Woensdag al stelden we je de nieuwe Jaguar F-Pace V8 met supercharger voor, een heetgebakerde SUV met maar liefst 550 pk. Vandaag gaat Maserati nog een stapje verder …

De Italianen toonden op het autosalon van New York de nieuwste en snelste versie van de Levante tot op heden, die de naam Trofeo meekrijgt. Het nieuwe raspaard uit Modena puurt maar liefst 590 pk en 730 Nm uit z’n 3.8 liter grote V8 biturbomotor. De sprint naar 100 duurt daardoor slechts 3,9 seconden en de super-SUV banjert zonder verpinken door naar 300 km/u. Cijfers waarmee je heel wat sportwagens herleidt tot winkelwagentjes.

Enkele carbonelementen maken de Trofeo een pak agressiever dan de standaard Levante.

Als dat nog niet genoeg is, voegt het merk met de drietand ook een nieuwe Corsamodus toe aan zijn SUV. Deze staat naast de gekende modi Normal, I.C.E., Sport en Offroad en zorgt ervoor dat de Levante zijn spierballen optimaal zal gaan gebruiken. Zo kan je in Corsa rekenen op launch control, een snellere gasrespons en gaat de uitlaat ook wat meer brullen en pruttelen. Daarenboven wordt de luchtvering verlaagd en gaat de versnellingsbak nog wat sneller werken.

Looks

Natuurlijk zorgde Maserati ook voor looks die met die prestaties gepaard gaan. De Trofeo zal er iets agressiever uitzien dan de ‘alledaagse’ Levante dankzij nieuwe full-matrix Ledkoplampen en de opvallende verduisterde grille met grotere luchthappers. Voorts noteren we de grote 22-duimsvelgen en carbonelementen aan onder andere de diffusor. Ook vanbinnen kreeg de SUV trouwens een upgrade. Wij zijn vooral fan van de rode drietandstiksels.