FLEET.TV-piloot Jeffrey van Hooydonk domineert opener Belcar-seizoen, Tom Boonen valt uit

1067

‘Onze’ Jeffrey van Hooydonk reed afgelopen weekend op ‘zijn’ Circuit Zolder naar een klinkende zege in de openingsmanche van het Belcar-kampioenschap. Dat gebeurde achter het stuur van zijn Norma M20 FC, de wagen waarmee hij onlangs ook al de 24 uur van Zolder op zijn naam schreef.

Vorig weekend opende het Belgische autosportseizoen op Circuit Zolder met het ‘New Race Festival’, een vlag die zowel de Blancpain GT Series, de GT4 European Series als de Belcar Series dekt. Het was vooral uitkijken naar de prestaties van debutant Tom Boonen (die uitgerekend tijdens Parijs-Roubaix zijn vuurdoop beleefde), al verliep de seizoenstart voor de Kempenaar niet zoals verhoopt. De Porsche 911 GT3 Cup van PK Carsport, die Boonen deelt met Anthony Kumpen en Bert Longin, moest de strijd namelijk vroegtijdig staken met mechanische problemen.

FLEET.TV-piloot Jeffrey van Hooydonk maakte zijn status van topfavoriet daarentegen helemaal waar, samen met zijn teamgenoten Gilles Magnus en Hans Thiers (Russel Racing by DVB Racing) bracht hij zijn rode Norma M20 FC als eerste over de meet. Ook de twee andere podiumplaatsen waren overigens voor de Franse constructeur met de wagens van Deldiche Racing en Aqua Protect Racing. De tweede manche van het Belcar-seizoen staat gepland voor het eerste weekend van juni, dan verdedigen Van Hooydonk en co hun leidersplaats in de Spa Euro Race in Francorchamps.