BMW: bye bye i3, hallo i1?

900

In het BMW-kamp willen ze het nog niet met zoveel woorden gezegd hebben, toch lijkt het erop dat de Duitsers hun i3 zullen vervangen door een op de volgende 1 Reeks gebaseerde i1… met de Mini Electric als orgaandonor.

Onlangs nog was er de officiële bevestiging van de BMW i4-berline, maar volgens het Spaanse Motor.es, dat de hand wist te leggen op een intern rapport, plant BMW i ook een nieuwe instap-EV ter vervanging van de i3. Die zou gemodelleerd worden op de (voorwielaangedreven) UKL-basis van de toekomstige 1 Reeks, terwijl de elektrische aandrijflijn overgeheveld zou worden van de loop 2019 verwachte Mini Electric.

Conventionele BMW-look

Volgens BMW Blog, dat goede banden onderhoudt met de Beierse constructeur, zal de i1 er minder ‘apart’ uitzien dan de huidige i3, waaruit we afleiden dat hij het hatchbackprofiel van de toekomstige 1 Reeks zal aannemen. Niettemin zou BMW zijn instap-EV willen positioneren als een volwaardige familiewagen, waardoor we ons mogen verwachten aan een iets ruimer bemeten interieur. Het blijft voorlopig echter bij speculatie, de pas gefacelifte i3 moet dan ook nog een jaar of drie mee…