Lexus plaagt met nieuwe ES (die ook naar Europa komt)

405

In de States en China zet Lexus aardige resultaten neer met zijn ES-berline, in onze contreien is de gelijkaardige GS een veel minder succesvol lot beschoren. De zevende ES-generatie, die eind deze maand in Peking wordt voorgesteld, stopt zijn Europese ambities dan ook niet onder stoelen of banken…

Op 25 april stelt Lexus op het Salon van Peking zijn nieuwe ES voor, een nobele onbekende voor ons Europeanen, maar in andere delen van de wereld al jaren een vaste waarde binnen het gamma van de Japanse autobouwer. Waarom die lancering ons veel meer aanbelangt dan je op het eerste gezicht zou denken? Omdat de vergelijkbare GS niet het verhoopte succes genereert, en Lexus deze zevende generatie naar verluidt ook op Europa wil loslaten. Klaar voor een spoedcursus?

De Lexus ES (een afkorting voor Elegant Sedan) is een 4,9 meter lange, voorwielaangedreven berline die op een verlengde TNGA-basis staat, de fundamenten die we ook onder de Prius, C-HR en de nieuwe Auris terugvinden. Naast de gekende Spindle-grille (zie foto) krijgt de ES vanzelfsprekend een hybride aandrijflijn, al zal hij op bepaalde markten ook met een traditionele verbrandingsmotor verkrijgbaar zijn. De Europese commercialisatie is voorzien voor het derde kwartaal van 2018.