Terwijl ze aan de Oostenrijkse Wörthersee alles in gereedheid brengen voor het jaarlijkse VAG-feestje, sijpelt vanuit Wolfsburg de eerste informatie door over de traditionele surprise du chef: een op de racerij geïnspireerde TCR-variant van de Golf GTI.

Deze week trekken GTI-aficionado’s van over de hele wereld weer richting het kneuterige Karinthië voor het jaarlijkse Wörthersee-treffen, een bijeenkomst die Volkswagen gewoontegetrouw aangrijpt om een nieuw product te introduceren. Dit jaar is het de beurt aan een opgedirkte TCR-variant van de (stilaan afzwaaiende) Golf GTI, een reeks die hulde brengt aan de sportieve successen van Wolfsburg in de voorbije TCR-kampioenschappen.

volkswagen golf gti tcr

Op de voorwielen

Wat de technische specificaties betreft, kunnen we alvast meegeven dat de TCR-versie nog steeds gebruik maakt van de geblazen 2 liter-viercilinder, waarvan het vermogen werd opgekrikt tot 290 pk en 370 Nm. In tegenstelling tot de Golf R wordt het vermogen uitsluitend aan de voorwielen doorgegeven, een actieve sper moet de Duitse hot hatch nog wat vlotter om de hoek helpen. Schakelen gebeurt met de gekende DSG-zeventrapsautomaat. Eind dit jaar gaat de Golf GTI TCR in productie, voor een eerste prijsindicatie moet je misschien maar eens bij de vergelijkbare Seat Leon Cupra (en zijn gelimiteerde R-versie) gaan piepen…

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!