Ja, je leest het goed, bij Honda vond iemand het oké om het dak van een preproductiemodel van de Civic Type R te zagen. Vanaf de B-stijl wel te verstaan, waardoor de Japanse hatchback het silhouet krijgt van een pick-up. En de grote spoiler? Die lieten ze doodleuk staan!

Honda Civic Type R Pickup TruckDe wagen is het resultaat van een samenwerking tussen Honda England en Synchro Motorsport. Zij schroefden de wagen, Project P gedoopt, in elkaar in een fabriek in Swindon voor de SMMT Test Day. Het doel van het team was een “agrarisch inzetbare” Civic te bouwen.

Hot pick-up

Project P blijft beperkt tot een esthetische aanpassing. Hij kan dus op dezelfde aandrijving rekenen als de gewone Type R, een tweeliter turbo met 320 pk die in minder dan 6 seconden de 100 km/u aantikt. Ook de ophanging en versnellingsbak uit de standaard Type R tekenen present.

In Australië en Nieuw-Zeeland zijn dit soort utes zeer populair. Toch hebben ze Down Under voorlopig nog geen reden tot feesten aangezien er geen enkel plan tot productie is. Een plan dat wel bestaat is om met de pick-up naar de Nürburgring te trekken om er het ronderecord voor voorwielaangedreven pick ups (nu in handen van de M3 pick-up) te breken.