De McLaren F1 is op zich al een wagen die zich weet te onderscheiden van de massa, maar het kan altijd exclusiever. Bijvoorbeeld dit specifieke model, chassisnummer 073. Deze F1 in Metallic Orange uit 1998 is immers een van de twee exemplaren die werd geüpgraded naar Le Mans specificaties.

Lang voor we het kenden onder de naam MSO (McLaren Special Operations, dat bijvoorbeeld deze 720S in elkaar schroefde), bouwde het al speciale one offs voor klanten. Zo ook voor een gefortuneerde Brit die graag de motor van de McLaren F1 GTR racewagen (die in 1995 de 24u van Le Mans won) in zijn exemplaar wou hebben. En dus werd de F1 voorzien van een 680 pk sterke V12.

En de prijs is …

998-mclaren-f1-lm-specification-_0Om die beestachtige motor gekoeld te krijgen, zorgde McLaren nog voor een aantal extra koelingselementen. Het Extra High Downforce Package, de gereviseerde neus met extra luchtinlaten en de grotere spoiler moeten de F1 dan weer de nodige dosis grip geven. Daarnaast werd er ook voor wat visuele opsmuk gezorgd, zoals nieuwe velgen, koplampen en zijn speciale oranje kleur. Tot slot wordt de wagen geleverd met sportuitlaat, maar je krijgt ook het standaardexemplaar meegeleverd.

Deze McLaren F1 het eerste van twee exemplaren die de Le Mans-behandeling kreeg en hij wordt momenteel aangeboden op het Private Sales Departement van RM Sotheby’s, waar hij “de meest perfecte McLaren F1 ooit” wordt genoemd. Mocht je geïnteresseerd zijn: de prijs zijn we niet te weten gekomen, maar de laatste keer dat deze F1 van de hand ging, werd er 13,7 miljoen dollar voor betaald. U weze dus gewaarschuwd …

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!