Volvo S60 Polestar Engineered

Herinner je je de smurfblauwe S60 Polestar van de vorige generatie nog? Goed, dan weet je meteen ook waar de Zweden met deze ‘Polestar Engineered’ T8 Twin Engine naartoe willen.

De vorige generatie van de S60 had nog recht op een apart Polestar-derivaat – de AMG van Volvo, zeg maar – maar sinds de onafhankelijkheidsverklaring van Polestar (dat nu een afzonderlijk merk vormt binnen de Geely-portefeuille, nvdr) mag de Polestar-divisie een heel eigen koers varen. Het merk legt zich uitsluitend toe op elektrische (of geëlektrificeerde) wagens met een sportieve inborst, na de verrukkelijke Polestar 1 wil Polestar zich in de toekomst ook aan bestaande Volvo-modellen vergrijpen. Te beginnen met deze S60 T8 Twin Engine ‘Polestar Engineered’.

Volvo S60 Polestar Engineered

Snelle(re) plug-in hybride

De ‘Polestar Engineered’-versie van de pas onthulde S60 is gebaseerd op de plug-in hybride aandrijflijn van de T8 Twin Engine, maar ziet zijn vermogen stijgen van 400 tot 415 pk. Ook het koppel gaat er (een beetje) op vooruit, en piekt voortaan op 670 Nm. Gezien die relatief bescheiden progressie verwachten we dan ook meer van de technische aanpassingen, zoals de snellere gangwissels voor de achttrapsautomaat en het sportiever afgestelde chassis, inclusief Ohlins-dempers en Brembo-remmen.

Niet te koop

Het is nog even wachten op een officiële bevestiging, toch heeft het er alle schijn naar dat je de door Polestar geprepareerde S60 niet zal kunnen kopen. De wagen is enkel verkrijgbaar via het Care by Volvo-programma, waarbij je de wagen voor een vast maandelijks bedrag kan huren. Een Belgische prijs hebben we nog niet te pakken gekregen, in Amerika zou de huurprijs een behoorlijk stevige 1.100 dollar per maand bedragen.

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!