Bij Fiat hebben ze op elf jaar tijd niet minder dan 30 (!) speciale edities van de 500 gelanceerd, deze Spiaggina (of Jolly voor de vrienden) is wat ons betreft één van de meest geslaagde.

Om de 60e verjaardag van de Spiaggina te vieren, ging Fiat een samenwerking aan met de designers van Pininfarina en de ombouwers van Garage Italia. Het resultaat is de Spiaggina ’58, een zomerse strandversie waarvan Fiat 1.958 stuks wil gaan bouwen. Daarnaast komt er ook een minder excentrieke Spiaggina-versie van de ‘gewone’ 500, die is vooral bedoeld om de verkoop van de kleine Italiaan op peil te houden.

Snel terug naar de meest interessante Spiaggina ‘by Garage Italia’, een sterk gemodificeerde 500C in Volare Blue – een verwijzing naar de eeuwige zomerhit van Domenico Modugno – met een verlaagde voorruit, een kurken vloerbekleding die refereert aan het teakhouten dek van een luxejacht en zelfs een ingebouwde douche.

Deze aanpassing werd mogelijk gemaakt door de ingenieurs van Pininfarina, die de mensen van Garage Italia hielpen bij het ontwerp van de achterste rolbeugel, om het chassis te verstevigen. De voorzetels tot slot werden vervangen door een op maat gemaakte (en waterdichte) bank die het typische design van auto’s uit de jaren ’60 in herinnering brengt. Zowel de Spiaggina-feesteditie (enkel verkrijgbaar met 1,2 liter-benzine van 69 pk) als de gelimiteerde Spiaggina ’58 gaan weldra in de verkoop, we houden jullie op de hoogte van zodra we de officiële catalogusprijzen te pakken hebben.

 

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!