WRC: En we zijn weer vertrokken! (video)

628

Na een welverdiende zomervakantie moeten de WRC-piloten dit weekend weer vol aan de bak. Met de Rally van Finland staat één van de meest spectaculaire manches van het seizoen op het menu, inclusief waanzinnige snelheden, heuvelachtige tracés, vliegende Finnen en een uitzinnige menigte. Kortom: een rallyfeest dat je komend weekend echt niet mag missen.

Nog een grondige reden om de Rally van Finland met argusogen te volgen is onze landgenoot Thierry Neuville, die momenteel aan de kop van het WRC-klassement staat. Hij neemt het samen met copiloot Nicolas Gilsoul op tegen de Fransman Sébastien Ogier (Ford Fiesta). En laat dat nu net het land zijn waar we nog een WK-eitje mee te pellen hebben…

Met 149 punten (en een voorsprong van 27 stuks op zijn titelconcurrent) komen de Belgen alvast met de beste papieren aan de start, bovendien hebben ze met twee opeenvolgende zeges ook het momentum aan hun zijde. Toch wordt het voor de Hyundai-jongens niet evident om in Finland punten te sprokkelen, want de i20 toonde zich er de voorbije jaren minder competitief dan zijn rechtstreekse concurrenten.

Dankzij onze collega’s van RTBF kunnen we jullie hierbij al een klein voorsmaakje geven van de beproeving die Team Hyundai Motorsport de komende dagen te wachten staat.

 

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!