Tesla-CEO Elon Musk heeft de nieuwste systeemupgrade voor het infotainmentsysteem van zijn Modellen S, X en 3 voorgesteld. En daarbij lag de nadruk niet op een gebruiksvriendelijkere interface of een andere huisstijl, maar op … videogames!

Tesla’s zullen immers de mogelijkheid bieden om games te spelen die bekend zijn van de legendarische Atari spelconsole. Meer bepaald games als Pole PositionTempest en Missile Command zouden beschikbaar zijn bij de volgende systeemupgrade (v 9.0), die binnen een viertal weken klaar zou moeten zijn. Voor de bediening van een aantal van die games zou Musk graag het stuurwiel als controller gebruiken. Het hoeft uiteraard geen betoog dat de games enkel kunnen gespeeld worden wanneer de wagen stilstaat. En daar blijft het niet bij. Musk zou naast de retrogames uit uit de Atari ook zelf graag videospelletjes voor zijn bolides maken, blijkt uit onderstaande tweet.

Easter Eggs

Dit is natuurlijk niet de eerste grappige functie die verborgen zich in een Tesla. Elon Musk en de zijnen verstopten in het verleden al heel wat van die ‘Easter Eggs’ in hun wagens, denk maar aan de ‘Victory Mode’ in de Tesla Model X (die je hieronder kan bekijken) en het Star Wars-scherm met hyperspace-effect dat in het infotainmentscherm werd verstopt.

Camping Tesla

Bovendien krijgen alle Tesla’s nu een zogenaamde kampeermodus. Die bestond al op de Model S en maakt nu de overstap naar de Model 3 en de Model X. Wanneer je die modus activeert, blijft de luchtcirculatie in de wagen draaien zodat je gerust met je ramen dicht in je wagen kan slapen. Daarnaast kan je ook de radio blijven gebruiken en mobiele apparaten opladen.

Best wel gebruik van maken in de buurt van een laadpaal, deze feature verbruikt immers vanzelfsprekend elektriciteit. Na 48 uur in camping mode is de batterij van je wagen dan ook onvermijdelijk leeg. Daarenboven kan je hem niet gebruiken wanneer je Tesla daadwerkelijk aan een laadpaal geconnecteerd is.

Van plan om binnenkort een nieuwe wagen te kopen?
Bereken hier bliksemsnel je autolening!